Op dit moment hebben veel ouderen nog problemen om een nieuwe hypotheek te krijgen, terwijl ze in veel gevallen juist kleiner willen wonen en dus ook een goedkopere hypotheek nodig hebben dan die ze al hebben.

Nu wordt het inkomen na het pensioen nog als onzeker gezien wat het dus lastiger maakt om een hypotheek te krijgen. Met de verruiming van de NHG gaan de geldverstrekkers kijken naar de werkelijke maandlasten en houden ze rekening met het inkomen dat al zeker is na het pensioen. Deze wijzigingen moeten er voor zorgen dat hypotheekverstrekkers op een betere en meer flexibele wijze omgaan met de individuele situaties van ouderen.
 
Om hiervoor in aanmerking te komen, mag de prijs van een nieuwe koopwoning niet hoger zijn dan 265.000 euro. Daarnaast moeten de maandlasten lager worden dan bij de oude hypotheek het geval was en de rente moet ten minste twintig jaar worden vastgezet.

Benieuwd wat deze maatregel voor jouw situatie betekent? Neem gerust contact met ons op. We informeren je graag geheel vrijblijvend!