Uit onderzoek kwam namelijk naar voren dat een groen energielabel zorgt voor een verhoging in de verkoopprijs van ongeveer 2%. Daarnaast zijn de kosten van de energierekeningen lager en wordt de woning sneller verkocht. Ook vormen woningen met een A-label een kleiner risico voor de verstrekker. Genoeg redenen voor hypotheekverstrekkers om hierop in te spelen. 

Lagere hypotheekrente, bij een A label woning

Al bij een aantal verstrekkers is het mogelijk om korting te krijgen op de hypotheekrente van duurzame woningen. Wanneer je in aanmerking wilt komen voor deze korting moet de gefinancierde woning energielabel-A of een groenverklaring hebben of deze krijgen na een verbouwing. 


In 2015 zijn alle woningen door de overheid voorzien van een voorlopig energielabel. Dit was slechts een inschatting van de energiezuinigheid van een pand. Bij de koop van een huis is de verkoper verplicht een definitief energielabel te overhandigen aan de koper. Dit label is 10 jaar geldig. 

Komt jouw woning in aanmerking voor een lage rente?

Het is de moeite waard om te kijken of je in aanmerking kunt komen voor deze hypotheekrente korting. Het voordeel kan namelijk oplopen tot enkele duizenden euro’s. Een energiezuinige woning zorgt dus voor een lagere energierekening en lagere hypotheeklasten; dubbele winst dus! Wil je meer informatie of ben jij benieuwd wat de mogelijkheden voor jou zijn? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder.