Grote besparing

De hypotheekrente is sowieso al historisch laag op dit moment. Wanneer je echter een hypotheek afsluit met de NHG, dan verzeker je jezelf van een nog lagere rente. Het gaat hierbij om een verschil van 0,3 tot 0,5 procentpunt aan rente. Dit kan je als woningkoper dus honderden euro’s per maand aan woonlasten besparen. Wanneer je gebruik wil maken van een hypotheek met NHG moet je overigens wel een eenmalige premie van 1 procent van de hypotheeksom betalen.

Energiebesparende maatregelen

Als je bij de aankoop van een nieuwe woning investeert in energiebesparende maatregelen, dan kun je zelfs een NHG hypotheek aanvragen van maximaal 307.400 euro. Op dit moment ligt de grens van een NHG-hypotheek op maximaal 280.900 euro wanneer je investeert in energiebesparende maatregelen. 

Stijgende huizenprijzen

Aan het begin van dit jaar steeg het bedrag dat je maximaal kunt lenen om voor de NHG regeling in aanmerking te komen ook al. Dit komt door de stijgende woningprijzen. In de afgelopen drie maanden kostte een gemiddelde woning 291.444 euro. Dit is ook het bedrag waar de nieuwe NHG norm op gebaseerd is.  

De verhoging van de NHG grens moet nog wel goedgekeurd worden door minister Ollongren van Binnenlandse Zaken.

Meer weten? Informeren is gratis!

Heb je vragen over een hypotheek met NHG? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder!