Kosten oversluiten hypotheek

Bij het oversluiten van je hypotheek krijg je opnieuw te maken met kosten. Het is precies hetzelfde als bij het afsluiten van de hypotheek.

Houd rekening met kosten zoals taxatie- en notariskosten en de kosten van het hypotheekadvies. Als je je hypothecaire lening wilt oversluiten tijdens de rentevastperiode, dan moet je waarschijnlijk ook een boete betalen. Bij het oversluiten van je hypotheek aan het einde van de rentevastperiode hoef je meestal geen boete te betalen.

Hypotheek rente aftrek

Sinds 1 januari 2013 gelden er nieuwe regels voor de hypotheekrente aftrek.

Om voor hypotheekrente aftrek in aanmerking te komen moet je sinds 1 januari 2013 een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek sluiten. Had je voor die datum al een hypotheek, dan blijft de hypotheekrente aftrekbaar als je bij het oversluiten van je hypotheek kiest voor andere hypotheekvormen.

Advies oversluiten

Ben je benieuwd of je hypotheek voordeliger kan? Loopt je rentevaste periode binnenkort af? Heb je een nieuw rentevoorstel in huis? Controleer altijd eerst of het voordelig is om over te sluiten voor je het nieuwe voorstel accepteert.

Het is belangrijk dat je je goed laat adviseren over het oversluiten van je hypotheek. Maak een afspraak met Siep of Douwe. Zij brengen graag voor je in kaart wat voor jou de beste oplossing is. Weten wat jou opties zijn? Neem even contact op. We helpen je graag.