Rente aftrek en aflossing
Lening aflossen met de opbrengst na de verkoop van de woning

Aflossingsvrije hypotheek en renteaftrek

Sluit je een nieuwe hypotheek? Dan heb je alleen renteaftrek als je kiest voor een annuïteitenhypotheek of lineaire hypotheek. Had je op 31 december 2012 al een hypotheek? Dan kun je over een aflossingsvrije hypotheek wel hypotheekrenteaftrek hebben. 
Wil je verhuizen of je hypotheek oversluiten en had je op 31 december 2012 een hypotheek? Dan mag je nog een aflossingsvrije hypotheek sluiten tot 50% van de waarde van je woning. Dit betekent dat je naast de aflossingsvrije hypotheek vaak nog een andere hypotheekvorm afsluit. Is het bedrag dat je (nodig) hebt laag ten opzichte van de waarde van je woning? Dan kan een volledig aflossingsvrije hypotheek nog mogelijk zijn.

 

Aflossing en aflossingsvrije hypotheek

Bij een aflossingsvrije hypotheek bouw je geen vermogen op. Je lost de lening af met de opbrengst na verkoop van je woning. Daarom is een belangrijke voorwaarde bij de aflossingsvrije hypotheek dat de waarde van de woning veel hoger is dan de hypotheek. Zo is er meer zekerheid dat bij verkoop de opbrengst van de woning voldoende is om de hypotheek af te lossen.
Je kunt zelf ook sparen om de hypothecaire lening op einddatum af te lossen. Of je lost zelf tussentijds een deel van je aflossingsvrije hypotheek af.

 

Maak een afspraak met een van de adviseurs van Hypotheek Drachten om na te gaan of een aflossingsvrije hypotheek past bij jouw wensen en mogelijkheden.